Choď na obsah Choď na menu
 

O nás

 

DOC STONOŽKA vzniklo v septembri 2015. Centrum bolo zriadené Rodinným centrom MAMA klub a prijíma deti od 20 mesiacov veku do celodennej ako aj poldennej starostlivosti. V súčasnej dobe je v celodennej starostlivosti 15 detí.

Základnou filozofiou detského opatrovateľského centra je, aby detstvo bolo tým najbezpečnejším, najkrajším a najspontájnejším obdobím v živote každého človeka. Naše centrum je zriadené v štýle domáceho prostredia. Tento charakter umocňujú farebné steny s detskými motívmi, čo na deti pôsobí veľmi príjemne a upokojujúco.

Počas celého dňa sa o deti starajú kvalifikované opatrovateľky vyštudované ako v sociálnej tak i v pedagogickej oblasti. Podobne ako materské školy aj naše centrum má vytvorený vzdelávací program prispôsobený veku detí a inšpirovaný Štátnym vzdelávacím programom ISCED 0, ktorého cieľom je rozvíjať osobnosť dieťaťa so zameraním na emocionálnu, intelektuálnu a motorickú stránku. Pomocou montessori aktivít, hudobného, telovýchovného, výtvarného a komunikačného vzdelávania sa snažíme deťom čo najprirodzenejšou cestou priblížiť a spoznať všetko nové.

 Vzájomne sa učíme pomáhať si, podporovať sa a nevzdávať sa. Snažíme sa viesť deti k samostatnosti a vzájomnému porozumeniu. Našou prioritou je zachovať detstvo deťom, umožniť im spontánne hrať sa, učiť sa a objavovať všetko nové doposiaľ neprebádané. Deti sú naša budúcnosť a naša každodenná radosť.

Zariadenie je schválené Regionálnym úradom verejného zdravotníctva SR.

Vybavenie jasličiek spĺňa všetky materiálno technické požiadavky pre prevádzkovanie detských jaslí v zmysle zákona, č.245/2008 o výchove a vzdelávaní, č. 355/2007 o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia, vyhláška MZ SR č. 527/2007 o podrobnostiach a požiadavkách na zariadenie pre deti a mládež, č. 521/2007 o podrobnostiach a požiadavkách na pieskoviská.